Hoera, Lukan is geboren! | 31 Juli 2018

_MG_5838-bewerkt.jpgTien dagen geleden, op 22 juli om 3:02 uur, werd onze lieve kleine Lukan geboren. Na een prachtige vlotte bevalling konden we hem eindelijk bewonderen, want wat had ik daar naar uitgekeken. De rest van de nacht heb ik vrijwel niet meer geslapen en er vooral van genoten dat ik tussen mijn beide mannen in lag. Een nacht uit duizenden.

Toen Lukan geboren is, sliep Norah bij haar opa en oma. Dat was wel zo fijn zodat wij ons in alle rust op de bevalling konden richten. De volgende middag kwam Norah haar pasgeboren broertje bewonderen en wat was ze lief voor hem. Hij kreeg direct kusjes van haar en ze aaide over zijn hoofdje.

Dit was ook het begin van een onvergetelijke kraamweek. Wij troffen het met een lieve kraamverzorgster die tegelijkertijd gek was met Norah. Dit maakte de kraamweek tot een relaxte week waarin wij alle ruimte hadden om Lukan te leren kennen.

Lukan deed het enorm goed in zijn eerste week. Hij werd geboren met 3305 gram en zat op zijn vierde dag alweer op zijn geboortegewicht. Ook drinkt hij vanaf de geboorte erg goed en het is geweldig om te zien hoe hij geniet van zijn badjes.

En nog een ander leuk bijkomend voordeel, wij gaan vanavond genieten van een sushimaaltijd! Want wat is er lekkerder dan bij te komen van een bevalling met sushi, filet american, biefstuk, gerookte zalm en noem maar op 😉 …

36 weken zwanger: alles kwijt en de laatste loodjes? | 5 juli 2018

_MG_5041-bewerkt-bewerkt-2-2Wij hebben er een heerlijke week op zitten waarin het lekker zomers weer werd en ik weer heerlijk wat energie kreeg. Dat scheelt toch een hele slok op een borrel. Verder mochten we aanwezig zijn tijdens de prachtige bruiloft van vrienden en zijn we een middag wezen varen. Dat laatste wordt toch wel een uitdaging met een dikke buik en Norah die het liefste over de rand hangt om met haar handen/voeten door het water te gaan haha….

_MG_5276

Waar ligt alles verstopt?!

Als we ’s ochtends wakker worden loopt er eerst een klein meisje onze slaapkamer in met haar armen vol sokken. Deze sokken worden vervolgens zorgvuldig in allemaal verschillende kastjes en lades gedaan, om vervolgens dit proces te herhalen met de schoenen die ze kan vinden. Zo stonden we gisteren op het punt om boodschappen te doen, maar één schoen van Norah konden we nergens terugvinden. Aan het einde van de dag bleek deze schoen onderin de commode te liggen. En wie had dat gedaan? Zo liggen we soms dubbel als we bijvoorbeeld een kam terugvinden in een kussensloop. Gelukkig kan ze nog niet bij de prullenbak komen want volgens mij hebben we dan echt een probleem!

De laatste loodjes?

Nog maar een dag en ik ben 37 weken zwanger. Dat is toch het moment waarop baby juli officieel “af”is en ik thuis mag gaan bevallen. Hoera! Zo begin ik toch wel erg benieuwd te worden naar wanneer we met zijn komst verrast gaan worden want wie weet duurt het ook nog wel vijf weken. Dan is het niet meer baby juli maar baby augustus.

Het voelt ergens wel dubbel want aan de ene kant ben ik enorm benieuwd naar hem, maar aan de andere kant is het ook een gek idee om dan niet meer zwanger te zijn. Begrijp me niet verkeerd, het lijkt me echt heerlijk om mijn bewegingsvrijheid weer terug te hebben en niet dagelijks met pijnlijke ribben rond te lopen maar het is toch ook heel erg bijzonder dat je kindje zo dicht en warm bij je zit.

Ook begin ik erg benieuwd te worden naar de bevalling. Zo komen er allemaal vragen in me op zoals wanneer en hoe zal het deze keer verlopen? Na de bevalling zal ook snel het moment aanbreken dat Norah haar broertje gaat ontmoeten en ondanks dat ik haar er op voorbereid, heb ik geen idee hoe ze het zal ervaren met haar (nog niet eens) 16 maanden oud.

_MG_5271-bewerkt

Zwangerschapsmassage

En wat ik echt iedereen kan aanraden, als je zwanger bent natuurlijk, is om een zwangerschapsmassage te boeken. Wat is dat heerlijk! Ik heb dit gisteren voor het eerst gedaan en ik geniet er nog van na. Wat kwam ik er lekker ontspannen vandaan en wat voelden mijn spieren fijn aan. Ik kan het daarom niet vaak genoeg zeggen, echt doen! Ik heb er spijt van dat ik niet eerder en vaker gegaan ben 😉

In tussentijd genieten wij nog lekker van de tijd met z’n drietjes en doen we het lekker rustig aan.

Liefs!

Een lange reis met een baby | 2 feb 2018

_MG_2572

Vorige week zijn wij op wintersport geweest en is ons kleine meisje voor het eerst afgereisd naar de sneeuw! Dit was tot nu toe haar langste (auto)reis en ik vond het best wel spannend hoe dat zou gaan.

In totaal hadden we een reis van dik 1100 km voor de boeg. Omdat het wel erg lang voor Norah was om in één keer te rijden, hebben we de reis opgeknipt met één overnachting. De eerste overnachting hadden we na 900 km zodat we de tweede dag niet meer zover hoefden te rijden. Het laatste stukje van de rit was door de bergen van Oostenrijk en gelukkig was het die dag erg zonnig weer waardoor we geen gebruik hoefden te maken van onze sneeuwkettingen. Hierdoor ging de tweede reisdag veel sneller dan verwacht.

Maar hoe hebben we ervoor kunnen zorgen dat Norah het zo goed volhield? Op vrijdagochtend zijn we rond 7 uur vertrokken zodat Norah nog lekker even kon slapen in de auto. Ze hield het daarna enorm goed vol van stop tot stop doordat we alles bij de hand hadden om haar tijdens de reis de fles of een broodje te geven. En als ze er wat zat van werd dan zetten we kinderliedjes op waardoor ze weer in slaap viel, of ze keek naar een filmpje van het zandkasteel of tiktak. En als ze het dan echt helemaal zat was dan stopten we voor zo’n 30 tot 45 minuten bij een wegrestaurant zodat ze wat rond kon lopen en haar energie eruit kon gooien. Als we vervolgens weer verder gingen dan vond ze dat ook helemaal prima.

De terugreis hebben we bijna hetzelfde aangepakt. Omdat we iets later in de ochtend vertrokken waren, hadden we onze overnachting na 700 km gepland. Dat ging wederom heel erg goed.

Kortom, ga je op reis met een kleintje? Zorg er dan voor dat je wat afleiding bij je hebt zoals speeltjes, boekjes, muziek en filmpjes. Dat was voor ons een succes!

Hoera!.. Ik kan staan | 21 nov 2017

Ik ben zo blij want ik kan staan! En dat doe ik dan ook het liefste de hele dag. En als ik dan eenmaal sta dan kijk ik net zo blij als op de foto hieronder.

_MG_2219

Norah is inmiddels een dikke 8 maanden oud en ze kan (zelf gaan) staan. En dat vindt ze zo leuk om te doen! Als mama is het alleen wel eens spannend, want als ze zelf gaat staan dan kan ze natuurlijk ook vallen. En dat is niet altijd even leuk maar door het vallen leert ze wel snel hoe ze zich naar beneden kan laten zakken zonder dat ze hard neerkomt.

Alleen in het bedje is het nog wel eens een uitdaging want als je in het bedje staat dan kun je natuurlijk niet slapen. En je kunt je toch ook niet voorstellen dat zo’n klein meisje een half uur in haar bedje staat te wachten. Maar ze staat gerust steeds weer op totdat ze erg moe wordt en toch in slaap valt.

Als we haar handjes vastpakken dan loopt ze ook de hele kamer door en dat vindt ze geweldig. Zo ziet ze alles en kan ze alles pakken wat vanaf de grond niet lukt. En het is zo leuk om haar daar zo van te zien genieten.

Ik ben benieuwd wanneer ze zelf haar eerste stapjes gaat zetten nu ze zelf kan staan. Want dan moet onze kamer wel echt baby-proof zijn 😉

Gebroken nachten door tandjes, verlatingsangst of ?... | 3 nov 2017

_MG_9552.jpg

Zes maanden lang zijn wij verwend met een baby’tje die vrijwel altijd doorsliep. Mocht ze toch een keer wakker worden, dan dronk ze wat en sliep ze gelijk weer door. Een aantal weken geleden is dat veranderd. Er waren nachten bij waarop ze zich zeker elk uur meldde. En als ze dan wakker werd dan sliep ze ook niet direct weer. Naast het feit dat de mama van Norah overdag toch best wel moe was, vond ik het vooral ook erg sneu voor haarzelf. Je vraagt je dan toch af, wat is er met ons meisje aan de hand?

Honger

Kan het zijn dat ze ‘s nachts honger zou hebben? Wat ik regelmatig om me heen hoor is dat kindjes melk krijgen met rijstbloem erdoor voordat ze gaan slapen zodat ze langer doorslapen. Dit zou je tijdens de borstvoeding natuurlijk ook kunnen doen door te kolven en daar pap van te maken. Omdat ons meisje helemaal geen fles wil probeer ik hier creatief mee om te gaan door bijvoorbeeld van vers fruit wat pap te maken. En dat gaat nog aardig goed met een lepeltje. En dat is ook een grappig gezicht om te zien. Een meisje van een dik half jaar oud met een bordje, lepel en glas thee want de fles is toch voor baby’s 😉

Verlatingsangst 

Ook begint er verlatingsangst en eenkennigheid voor te komen op deze leeftijd. Ik heb gelezen dat kindjes zich er – wanneer ze ongeveer zes maanden oud zijn – bewust van worden wie zijn ouders zijn. Wanneer je kleintje je niet ziet kunnen ze dan bijvoorbeeld hard gaan huilen.

Wanneer ze in het bedje liggen kan datzelfde gevoel natuurlijk een rol spelen. Maar wat doe je dan? Laat je je kindje overstuur doorhuilen omdat ze het toch zullen moeten leren of pak je ze toch weer uit het bedje?

Tandjes

Wat een akelige monstertjes die tandjes! En helemaal als ze met z’n drieën tegelijk komen 🙁 Dat is toch sneu om te zien. Er is ook weinig tegen te doen, behalve wat verkoelende gel om het tandvlees mee in te smeren en (als het echt niet gaat) wat paracetamol voor de nacht. En we zeggen maar tegen elkaar, gelukkig zijn ze er bijna en dan kunnen wij weer lekker slapen.

En wat voor ons alle drie heerlijk is, is dat het slapen sinds drie weken weer goed gaat. Hoera! Dat is aan de ene kant heel fijn voor Norah, maar wat kun je er zelf ook weer van genieten als je er maar één keer in de nacht uit bent. Van ons mag dat nog een hele poos zo doorgaan 😀

Norah haar babykamertje | 1 november 2017

Dit artikel heb ik geschreven aan het begin van 2017, toen ik nog zwanger was.

In de zomer van 2016 kwamen we erachter dat we in verwachting zijn en kort daarna zijn we in al onze enthousiasme begonnen aan het inrichten van de babykamer. Deze kamer hebben we omgetoverd van een slordige kluskamer – die vol stond met gereedschap – naar een lieve babykamer met mintgroene en zachte kleurtjes. En inmiddels, nu ik toch echt 30 weken zwanger ben, is de babykamer bijna klaar. We zoeken alleen nog een mooie lamp die het kamertje af gaat maken!

_MG_2080

De basis

Eerst zijn we begonnen met het krabben van het behang en daarna hebben we de muren geschilderd. Het grootste gedeelte is wit geworden en we hebben twee mintgroene vlakken gemaakt omdat we graag aan de slag wilden en we wisten toen natuurlijk nog niet dat we een meisje zouden krijgen. Daarna hebben we de oude laminaatvloer vervangen voor een nieuwe vloer. Dit hebben we allemaal in etappes opgepakt tijdens de eerste maandjes met goede energieke en vermoeiende misselijke periodes. En het was zo leuk om te zien hoe we steeds een stapje verder kwamen! Ondanks dat er toen nog geen babybuikje was, waren we al echt bezig voor ons baby’tje.

De meubels

Als basis hebben we gekozen voor de babykamer Nick van het merk Bebbies First. Dit is een wat strakkere babykamer met mooie zilveren handgrepen. Ik vind de handgreep aan het einde van het bedje bijvoorbeeld erg leuk om iets aan op te hangen zoals een kledingsetje of een knuffeltje. Boven de commode hebben we gekozen voor bovenkast met twee deurtjes (Östhamra van Ikea). Zo kunnen we er spulletjes in opbergen en de bovenkant als wandplank gebruiken. Erg leuk voor wat decoratie!

_MG_2091

Onze babyspulletjes

Het bedje waar ons lieve kleine meisje straks in komt te liggen, hebben we opgemaakt met een Aerosleep Protect, een Aerosleep hoeslakentje, een lakentje voor onder de deken en een dekentje van Baby’s Only in de kleur stone green. De Aerosleep zorgt ervoor dat je baby’tje gewoon kan blijven doorademen, ook als hij of zij op het buikje gaat liggen. Op de commode hebben we een aankleedkussen van de prenatal met een aankleedkussenhoes van Baby’s Only in de kleur grijs.

_MG_2085

Naast het aankleedkussen staat een bakje met luierdoekjes van de Hema en op de grond staat onze luieremmer die we van ons (schoon)zusje mogen lenen. In de commode hebben we gebruik gemaakt van hele handige opbergvakjes van de Ikea (Släkting). Hier hebben we allemaal spulletjes in gedaan zoals luiers, rompertjes, sokjes, hydrofiele luiers, speentjes, enz. Nu vertelde een vriendin, die net zelf moeder is geworden, dat het heel erg handig is om bijvoorbeeld luiers in de bovenste la te hebben. Ik ben erg benieuwd naar wat voor tips voor de indeling van de commode jullie hebben. In de kast hebben we een paar mintgroene mandjes gezet waar we spulletjes in kunnen opbergen. Op dit moment zit daar wat kleding in wat nog te groot is. De kleertjes hebben we met haakjes opgehangen van klein naar groot. Wel kwam ik erachter dat de maat niet altijd alles zegt want een truitje in maat 62 is soms kleiner dan een shirtje in maat 56. Ook hebben we aardig wat pakken luiers en luierdoekjes ingeslagen en deze voorraad ligt ook in de kast. Maar ook hier vroegen we ons heel erg af hoeveel we in welke maat zouden moeten inslaan. Ach, de winkels gaan na de bevalling ook weer open!

En de accessoires…

Toen wij in oktober thuiskwamen na onze huwelijksreis naar Corsica, stond er een hele grote knuffelbeer klaar in de woonkamer. Dat was zo’n leuke verrassing bij thuiskomst!

_MG_2093

Deze beer staat nu op de kast. Heel leuk om straks bijvoorbeeld foto’s mee te maken en waar ons kleine meisje mee kan spelen als ze wat groter is. Verder zijn de witte slingertjes gebruikt tijdens onze bruiloft. Heel erg leuk om die zo weer in de babykamer terug te zien! Om de babykamer af te maken hebben we tussen het bedje en de commode een lichtgrijs hoogpolig vloerkleedje (Hornbach) neergelegd. In het bedje hebben we knuffeltjes en een muziekmobiel van Tiamo. Deze zien er zo schattig uit in de mintgroene en grijze kleurtjes. Verder hebben we een decoratieve ladder (Kwantum) gekocht die we er heel gezellig bij vinden staan. Vooral de kleur van het hout breekt het witte en mintgroene muur mooi. Daar hangen bijvoorbeeld wat kleertjes op en wie weet kunnen we er straks nog wat andere dingetjes ophangen. Bovenop het ladekastje hebben we twee grijze potten neergezet om wat contrast aan te brengen. Ze zijn nog leeg maar ik kan me voorstellen dat we er gauw een bestemming voor vinden. Ook staat er
een ster die licht kan geven en een paar witte stenen cactusplantjes, die erg leuk kleuren voor de mintgroene muur.

 

Delen op:
WhatsApp Stuur direct een WhatsApp!